Saturday, 13 July 2013

Mini GA-Kad Raya Limited Edition by Safiena.

Assalamualaikum...

Teringin pulak nak join bila tengok kartun doodle super cute nih.
Dan soalan yg beliau tanya pun nmpak best :)

Nak Join Klik je Banner


SOALAN 1 : Apakah menu wajib untuk berbuka?

Menu wajib : NASI!!! haha
Takde nasi memang tak puas hati la. Mesti dengan nasi. Lauk apa pun tak kisah.
Lauk yang paling aku suka ialah ayam/ikan percik tambah2 lagi kalau yg mak aku masak. Pergh

Arghh.. saliva dah meleleh..



SOALAN 2 : Ramadhan Paling Bermakna...

Ramadhan paling bermakna adalah Ramadhan waktu kecik2 dulu.. Sekolah rendah dan sekolah menengah.
Sebab time tu Ramadhan kat kampung, kat rumah ngan mak ayah dan family.
Skang ni merantau jauh susah nak balik.

Dulu bila Ramadhan je nenek aku mesti ajak tidur rumah dia. Tiap malam dia akan kejut bangun sebelum Subuh dan ajak Qiamullail sama2. Tadarus Quran. Wajib khatamkan sekali dalam Ramadhan.

Pegi Terawih pulak naik basikal takpun ramai2 jalan kaki. Ohsem
Aku asalnya memang pemalas, tapi bila kena paksa tu bangun jugakla. Gile ke nak tahan telinga kena bebel? haha..

Alhamdulillah berkat kena paksa bila dah jauh dari family pun jadi kebiasaan, Terima kasih Tok Ma (gelaran utk nenek aku)

Ramadhan paling tak bleh lupa ialah bila aku kena kerja time bulan puasa kat Supermarket (bhgn Canned Food). Kerja angkat barang berat dari pagi smpai malam (ikut shift). Memang penat tapi peliknya aku rasa Ramadhan tulah aku paling bertenaga. Malamnya cergas.
Klimaksnya bila kena angkat dan susun 600 kampit beras yg baru sampai. Rasa macam nak buang kerja je bos aku tu (err gile ke pekerja nak pecat Bos?)

cukupla. dah panjang.



KAD RAYA tu. Jangan lupa. Err...




Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

11 comments:

  1. Kunjungan di bulan Ramadhan al mubarrak ni. Seronok lak baca entri Keri tu. Sbb tu akak bagi soalan mcm tu sbb nak tengok kenangan masing2 :)

    Selamat menjalani ibadah puasa dan terima kasih sbb sudi join Mini GA Safiena. All the best ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2.. Setiap org ada kenangan tersendiri :)

      Delete
  2. Selamat menjalani ibadah puasa. Selamat bersegmen. Moga berjaya. Perkongsian pengalaman yang menarik. Masing-masing ada pengalamannya kan.

    ReplyDelete
  3. 600 kampit beras, bangla pun naik angin camtu.. tp supermarket ada lori 'sodok' kan kan. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya kitorang kena susun smpai bertingkat2 hmpir rapat ke bumbung.
      Last2 runtuh nsib baik x timpa customer

      Delete
  4. assalamualaikum keri....selamat hari lahir...:)

    http://maszull.blogspot.com/2013/07/selamat-ulang-tahun-kelahiran-blogger.html

    ReplyDelete
  5. Mama maszull:
    Terima kasih. :)
    eh pelik mana tau besday saya ni? ada tulis kt blog ni ke? * konfius

    ReplyDelete
  6. nasib baik aku power... tak tergoda dengan ayam panggang ittew

    ReplyDelete
  7. teringin nak join GA tu tapi sy x reti buat doodle la huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...