Tuesday, 12 August 2014

DOODLE: KNOWLEDGE IS POWER!

Assalamualaikum...

Lamanya tak update blog (cesss.. tulah ayat ngko tiap kali update blog. Pemalas!)

Dah jarang menulis ni dah terkial-kial nak taip panjang -panjang. So aku ringkaskan entri ni.
Biar lukisan yang berbicara, terjemahkan ikut kefahaman sendiri. (Alasan malas menaip)

Lukisan dudel ni pun dah sebulan lebih terperap dlm sketchbook. Mood melukis pakai tablet pulak dah memang tak muncul2 semula dah. Entah2 dah rosak dah benda tu...


Sketch pakai pensel, inking pakai Pen Artline dan Pilot.








Walaupun masih belum berpuas hati, tapi harap2 mesejnya sampai.

Berpinar bijik mata sebab tak biasa lukis banyak2 benda macam tu..

Ilmu.. sehebat mana pun kita, setinggi mana pun sijil dan kelulusan, kalau tak membawa kita tunduk dan sujud kepada Tuhan Pemilik Segala Ilmu... maka sia-sialah semuanya.



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

13 comments:

  1. cantik..! lama tak singgah sini... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. trimas :)
      dah update pun sebulan sekali je skang ni

      Delete
  2. Salam, cantiknya ! cantiknya ! panorama gitu~ hehe

    ReplyDelete
  3. serius cantik
    buatkan satu
    hehehe

    ReplyDelete
  4. I Love art! Bukan jer cantik tp penuh dengan maksud yang tersendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka art sbg bahasa tanpa perkataan.

      Delete
  5. Menarik!
    Tak berminat nak kalerkan dan jual as print ke? ala-ala motivational poster...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak reti nak kaler. Konfom comot.
      Buat suka2 je

      Delete
  6. Cantik doodle!. mesej pun sampai :)

    ReplyDelete
  7. Hai ☺ mula2 sekali nak minta maaf sebab curi idea ni untuk poster sehati sejiwa dlam pertandingan poster sempena kemerdekaan and alhamdulillah dpat johan sebab lukisan ni padat dgan isi yg berkaitan dgan sehati sejiwa , terima kasih and sorry ☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...