Wednesday, 15 August 2012

e-Card : Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum,

Walaupun teringin sangat nak design kad raya sendiri tapi memang tak sempat nak buat. Tapi aku godek2 dalam laptop ni terjumpa la satu lukisan yang dah lama aku lukis.

Jadi aku edit jadikan kad raya. Kira okla daripada takde. Nak print nak pos memang tak sempat dah.



Ni aku lukis zaman-zaman belum kenal apa itu pen tool. Lukis pakai brush je guna Adobe Photoshop. Memang kualiti kureng la sebab menggigil-gigil kontrol mouse. *tapi lukis pakai brush lg tinggi kepuasan dia

Tapi skang ni Alhamdulillah banyak tutorial ajar lukis dan design pakai Photoshop, SAI, Excel jd bnyk alternatif dan lebih mudah.

Eh, aku sebenarnya cuma nak ucap SELAMAT HARI RAYA. Insya Allah esok balik kampung. Doakan keselamatan kami. Semoga selamat sampai dan selamat berhari raya.

Jadi kat sini aku nak ambil peluang ni untuk mohon maaf andai ada terkasar bahasa tersilap bicara, tersalah taip dan macam-macam ter lagi la. Dah nama pun TER maknanya tak sengaja la tu. :P

Sekali lagi, Selamat Hari Raya maaf zahir batin dan jangan main mercun (walaupun aku sendiri pun beli mercun).
Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

20 comments:

  1. selamat menyambut hari raya. mercun kau tu sila la hulur ke aku sikit. cuma ada pop pop je ni

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya
    hati hati balik kampung hihi :)

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut syawal ya..salah silap maaf..maaf..XD

    ReplyDelete
  4. semua ucap awal..hamba pun naik hairan..

    tapi tidak mengapalah..

    SELAMAT MENYAMBUT HARI LEBARAN juga buat sahabat =)

    ReplyDelete
  5. selmt hri rye! hati2 dijln rye!

    ReplyDelete
  6. kartun tu menggambarkan diri ko ke?gemok..hehe

    ReplyDelete
  7. wah
    ini lukis sendiri ke?
    cool

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum keri....selamat hari raya n maaf jika ada salah silap...:)

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya !!!!! :)

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya..

    moga selamat sampai kampung, selamat dunia dan juga akhirat.. amin~~

    ReplyDelete
  11. Salam.
    Selamat hari raya juga.
    Cantiknya lukisan, hasil kerja sendiri lagi menarik kan?

    ReplyDelete
  12. Selamat Hari Raya jugak.. Lama dah xdatang sini.. Sori2.. Jeles wooo tengok kad raya tu.. =_________=

    ReplyDelete
  13. Dani :
    pop pop ke ada k-pop je? :P
    aku tengah usaha habiskan stok mercun skang ni haha

    Suara hati :
    Alhamdulillah dah selamat sampai :)

    ReplyDelete
  14. mij :
    sama lah. ada terlebih bergurau tu maaf laa

    Raihan :
    selama hari raya :)

    ReplyDelete
  15. 3no :
    ucap awal sbb nak balik kampung. kat kg takde internet dah -_-

    sibudakkurus:
    salam aidilfitri :)
    trimas

    ReplyDelete
  16. nazha :
    aku dan gemuk bagaikan langit dengan bumi. haha

    Hans :
    conteng2 je ni. bnyak cacat cela lagi tu

    ReplyDelete
  17. mama maszull :
    rasanya takde salah apa2
    selamat hari raya :D

    Deno :
    Selamat Hari Raya. Moga raya tahun ni sihat2 je :)

    ReplyDelete
  18. kajaharuna :
    Alhamdulillah dah selamat :)

    lunaticg :
    hasil kerja sendiri lebih puas hati walaupun taklah cantik sangat pun :D

    Mr Doctor :
    Buatlah kad raya banyak2. pastu pos ke sini satu :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...