Thursday, 12 January 2012

"AKU, DOODLE , VEKTOR DAN MEREKA"

Assalamualaikum....

Entri ni dibuat khas sebagai tanda penghargaan buat peminat-peminat  kawan-kawan aku yang begitu baik hati sudi menghadiahkan hasil2 karya mereka kat aku. Tak kisahlah sama ada Art trade atau sesaje je... Doodle dan vektor ni semuanya hasil kreativiti member2 WLA.... yg sempoi n kretip giler... *Alhamdulillah ada yang aku dah balas dan ada yg masih belum.. agak sibuk skang

1. Doodle daripada Nurdani... dia ni  pencetus minat aku menvektor pakai excel... (berapa kali dah nk bagitau) ...

Komen : style wat tone nye simple tapi muka memang sebijik menjadi... memang aku jeles..

2. Doodle dari CCI .... yg lukisan2 kat blog dia slalu wat aku termenung panjang... bnyak masa aku dihabiskan dengan merenung lukisan2nya.... (ini dolly ke-2 aku dpt dari cci) yang Pertama


Komen : Dolly cci sume ceria, cute n gabungan warna yang sangat cantik...


3. Vektor daripada Adam Azman.... seorang pendesign yg hebat... terutamanya design berbentuk 3D dan bangunan... kagum dgn tekniknye mengedit gambar guna photoshop... (tp agak bengang sebab dah sebulan aku mntak gambar dia untuk dilukis tapi x bagi2 lagi, kononnya jual mahal la tu haha)


Komen : Suka tengok rambut yang agak detail garisan simple tapi kemas... ini gaya pro


4. Vektor daripada Myra Azraff .... budak lepasan SPM, skang tengah tunggu orang datang merisik. Blognya penuh ngan entri yg mencuit hati penuh sindiran... haha


Komen : suka lukisan dia sebab ade style n identiti tersendiri... warna yg dia pilih pun lembut dan menarik... style lukisan yg aku suka...


5. Doodle fixie daripada Hafizzy Aziz @ Apit... seorang pakar vektor gak ni... suka melakukan kerja2 amal iaitu menghadiahkan freebies kepada PEMINAT2 dia... *tercapslock plak 


Komen : Suka tengok cara dia buat line... sangat teliti dan kemas... perfect! dan doodle2nya pun comel2...


6.  Doodle daripada BiQa.... seorang warga Italy yg kreatif dengan komik2 yg best kat blognya... terharu sebab dia sudi menjadikan watak aku sebagai sebahagian drpd header d blognya *lap air mata....

Komen : walaupun bukan 100% hasil original , tapi kagum dngan kreativitinya mencipta satu watak iras2 aku... ^_^


------------------------------------------
Jom Join WLA.... Group budak2 pencinta seni... di sini umur tak penting, hanya kreativiti yang bersuara....

Ini bukti aku ahli WLA... bukan cetak rompak... ori punye






p/s : mereka semua blogger femes, untung aku dapat hasil karya daripada mereka.
Kalau ade lagi sesape yg nk bg vektor atau dudel FREE untuk aku, aku terima dengan hati yg riang dan sukacita ^_^



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

26 comments:

  1. wa kasi lu sapu tangan ..nah lap air mata...hahahaha tq keri..... wa pun appreciate lu...hahaha

    ReplyDelete
  2. wah. comey comey artwork korang semua. sgt impress! *dan jeles sebenarnya haha XD

    ReplyDelete
  3. pandai btol diorg ni buat...rasa nak blaja plak..

    ReplyDelete
  4. terbaekkk..aku pown ada gak..
    sempoi lah hang..

    ReplyDelete
  5. Sobs...sobs...terharunye cci rs... jgn dok termenung lm sangat..kang cepat tua... weee~~~..

    ske tgk sume artwork dr mereka2 yang cun tu..good job sume... ^_^

    P/s: awak tu pon ape kurangnyer.. da semakin hebat dlm memvector... :P

    ReplyDelete
  6. awak tak nak buatkan dodel saya kah? hehe!

    ReplyDelete
  7. Dan bilakah gaknyer Keri pula nak bg kawan2 lain (kak citra) vektor yg menawan yer..hmmm

    ataupun jika ada kawan2 keri yg nak buat amal bg hadiah vektor kt kak citra!! *mengharap* huhu

    ReplyDelete
  8. azzah pun ada try buat vector taaaaaapi...

    tak sama ngan korang buat vector..lebih kpda tak jadi sebenarnya..:(

    ReplyDelete
  9. igt rajin sgt ke nk bg free je kt dia..XD

    ReplyDelete
  10. singgah! =)
    .....



    =)

    p/s: tak tau nk komen apa. tapi suka tengok entry ni.

    ReplyDelete
  11. untungla ada org bagi.. ^_^ bukan senang..hehe

    ReplyDelete
  12. BiQa : sama2 :)

    Alieff : diorang memang ohsem. alif pn apa kurngnya

    Shahz : try la dulu

    Apit : :D

    CCI : tak sengaja termenung

    b-t-k : err... dah lama x mendudel ni... bizi sket skang... hoho (tunggu orng bagi je skang haha)

    ReplyDelete
  13. Kak Citra : saya da masukkan akak dlm list... cuma x smpat je lagi... bertimbun gmbr x smpt lukis lg -_-

    Azzah : try pakai sofwer len plak :)
    eleh, yela tu x jadii

    mij : ok. sori. haha <--- malas gak nih..

    Fahmi : tu pun kira komen la jugak

    Ckin : memang untung.. tp kbnyakannya art trade (saling tukar2 artwork)

    ReplyDelete
  14. Wahhh...Semua cantik kat atas tu... :)

    #Doodleku takde kat atas tu..Tahulah saya punya doodle buruk XD

    ReplyDelete
  15. memang sonok bila dpt doodle comel2 dr sahabat =)

    ReplyDelete
  16. Fiza : semua tu anak2 buah fiza gak :)

    Balkis : err... sapekah ni? amin ke?

    3no : bkn stakat sronok, beronok-ronok lagi haha

    cik teddy : welkam to WLA

    ReplyDelete
  17. huhuk..mcm selalu dgr je beronok2 ni

    ReplyDelete
  18. myra azraff punya vektor sangat cool..

    ReplyDelete
  19. Sangat jeles dngn ahli group WLA.. Semua hebat2 belaka.. Tringin nk join tp x kreatif.. >_<

    ReplyDelete
  20. seriously,,, love myra azraff's!!!!

    ReplyDelete
  21. wahhh. kagum. kretip giler mereka ini. bleh jadikan sumber inspirasi.

    ReplyDelete
  22. keri!!!wa sangat terharu!!!trimas!!
    sobb...sob...keri nak tisu..

    ReplyDelete
  23. Bestnye dapat doodle..takde orang nak lukis doodle untuk fira ke? ehhe(^-^)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...