Sunday, 22 April 2012

Contest Doodle Glider


Assalamualaikum....





Lukisan kat atas ni aku hasilkan untuk Contest Doodle Glider anjuran cik merahitujambu.
Ntahla boleh menang ke tak. Ramai gile yang buat lagi cun dan ohsem. Aku join ni pun saja je suka-suka.
Kalau nak join KLIK SINI.

Sedikit info tentang Sugar Glider:

1.  Sugar Glider ni bukan tikus, arnab,hamster  atau tupai walaupun nampak ade iras2 sket.
2.  Sugar glider berasal dari Indonesia, New Guinea, New Zealand dan Australia. Kebanyakan negara tidak membenarkan ianya dieksport.
3.  Sugar glider liar hidup di pokok atau membuat sarang di tumbuh-tumbuhan dan mereka tinggal    dalam koloni seramai 6 - 15 ekor.
4.  mereka memerlukan kasih sayang dan perhatian daripada pemiliknya.
5.  berjaga malam dan menghabiskan kebanyakan waktu siang untuk tidur.
6.  Sugar glider dewasa yang normal selalunya mempunyai berat badan dalam lingkungan 120gm. Ekor sugar glider panjang dan gebu, selalunya lebih panjang daripada badan mereka.
7.  Sugar glider betina mempunyai  kantung dekat perut dia macam kangaroo.

Nak tahu lebih lanjut pasal menatang comel ni boleh search kat internet.
Kat bawah ni aku kongsi satu video pasal makhluk cute nih :)




Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

25 comments:

  1. wah...wan dah tak sanggup nak join dah...

    ReplyDelete
  2. wah..cantik kot..siyes..hee

    ReplyDelete
  3. info terbaik kot..kalau bela auto matik tahu info dia..tapi adik sy pon walau pon dh bela dr kecil sampai besar.masih mencari info..supaya koko dgn ausin nampak selesa..=)

    ReplyDelete
  4. kreatif!Good idea..comel doodle SugarGlider ni..semua hebat hebat..Good Luck keri.

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya! comel okeh!!

    ReplyDelete
  6. comel dlm vedio tu..teringat masa mula2 ausin jumpa koko..koko yang over..ausin menjerit2..padahal ausin tu jantan..XD

    ReplyDelete
  7. Wan :
    kena join jugak... nak tengok

    Nur za:
    tq. Alhamdulillah :D

    mij :
    info gugel je nih. haha... mesti sronok main2 ngan koko n ausin tu..

    ReplyDelete
  8. Fiza :
    fiza dah join ke? join la skali

    Dani :
    takleh lawan ko punye

    megu :
    ni versi kartun je. bukan versi real :D

    ReplyDelete
  9. myra :
    sape sifu plak nih -_-

    laskar :
    thx :)

    ReplyDelete
  10. arghh. cutenye :)

    p/s: Bakal menggegarkan dunia blogger pada 30 April 2012: RahsiaSocialBookmarking.com
    Rahsia Jana RM45,000 dari laman komuniti!

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya!
    BTW, header org tuh da bertukar lerr...
    sisi positif dan negatif kerikhwan ke tu? ^^

    ReplyDelete
  12. gud luck keri..semua comel2..

    ReplyDelete
  13. RahsiaSocialBookmarking.com :
    tq

    ary:
    err mana yg negatif? haha.. tu dua2 positif ape :D

    azah :
    bila nk join skali kontes nih?

    ReplyDelete
  14. comelnye lukisannn..ad bakattt..hehe

    ReplyDelete
  15. profesional .. mg sai jiwa anda en.keri.. xDD

    ReplyDelete
  16. wah.. pandai la main tona warna.
    guna software apa ye keri?

    ReplyDelete
  17. farhana :
    thx :)

    Biskot :
    Pro tu terlampau jauh lg.. tp SAI memang kena ngan jiwa

    feza :
    try n error je.. guna Paint Tool SAI.

    ReplyDelete
  18. Jom Join Saya Punya Contest Mendoodle Jugak..
    -> http://www.mizzsninie.blogspot.com/2012/04/contest-hebat-happy-13th-birthday-ninie.html

    ReplyDelete
  19. sekarang ni ramai pula yang menjadikan sugar glider as their pet hiks. anyway, arisha suka tengok doodle tu! you're so damn much creative. :)

    ReplyDelete
  20. Honourable bye, sentimental chum :)

    ReplyDelete
  21. comel.. tapi tak berani nak pegang..

    ReplyDelete
  22. comel.. tapi tak berani nak pegang..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...