Wednesday, 18 April 2012

Jom Test Otak : Soalan Matematik paling senang :)


Try le jawab dengan pantas. Senang je ni. Ntahapehape aku ni :)
Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

18 comments:

  1. tengok je pon tau jwpnnye 0... huhu...

    ReplyDelete
  2. tengok x 0 pun dah tau jawapannya 0..:)

    ReplyDelete
  3. siapa x dpt jwb ni mmg patut kene sebat. haha :B

    ReplyDelete
  4. jawapan nya lima lah keri..nie kalau tak pandai jawab bek masuk darjah satu..ahahha... tul tak??kan ke darab mesti didahulukan..lepas tu tambah..hasil

    1x0=0
    1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=10
    1+1+1+1+1=5

    so 10-5+0=5

    ReplyDelete
  5. wan pun terpaksa masuk darjah satu balik dah...bab jawapan salah/..hahaha..

    jawpan betul 13

    ReplyDelete
  6. susahnya nak menjawab..kene berfikir sepurnama ni..kebarangkalian banyak ni.

    ReplyDelete
  7. tgk dikahirnya di darabkan dengan 0... maka jawapannya A-0.

    cikgu ajar, apa2pun nombor pun di darabkan dengan 0...jawapannya msti 0..

    ReplyDelete
  8. lol..dh lama x sekolah x igt dh..soalan cm susah dr spm je..XD

    ReplyDelete
  9. haha..ramai yang salah ni.. takpe2...
    cuba lagi..
    soklan senang tp mengkonpiuskan :)

    ReplyDelete
  10. Jawapan dia 13, ikut BODMAS :O
    Brackets Over Division Multiplications Addition Substraction

    Soalan mcm ni kena buat kurungan ( ) sebab ada 3 operasi matematik. So start with multiplications, kurungkan dia dan tambah tolak yg lain dahulu :O

    ReplyDelete
  11. Jawapan dia 13, ikut BODMAS :O
    Brackets Over Division Multiplications Addition Substraction

    Soalan mcm ni kena buat kurungan ( ) sebab ada 3 operasi matematik. So start with multiplications, kurungkan dia dan tambah tolak yg lain dahulu :O

    ReplyDelete
  12. nak kena tanya budak genius ni.hee

    ReplyDelete
  13. Jwpn Wan dan Aleeya betul :)
    ada 3 operasi iaitu +-x , jd kena ikut BODMAS rule. darab dulu:
    1x0 =0
    pastu + dan - dilakukan dari kiri ke kanan.
    1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=10
    10-1=9
    9+1+1+1+1+0=13

    jadi jawapannya 13
    :)

    ReplyDelete
  14. senang betul soalan ni.hahaha

    ReplyDelete
  15. aku penah tengok soklan ni kat satu site ni..sampai bergado2 kat komen..ade yg kata 0..ade yang 5..bende ni pon nak gado ! haha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...