Saturday, 26 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

Assalamualaikum..

Dah lama aku tengok segmen ni baru terfikir nak join sebab baru je terlepas dari hari2 yg menyibukkan.



Asal : KELANTAN

Ada Apa dengan Kelantan?

Kelantan ni negeri yang sentiasa heboh dengan kontroversi (kat media massa, elektronik dan media cetak) walaupun pada hakikatnya negeri ni amatlah aman dan damai.

Kelantan ni kalau korang datang "INDAH RUPA DARI KHABAR". Walaupun dicop negeri termiskin oleh... eh sapa ye yg cop tu? kehkeh...

Skang ni banyak kawasan tengah dimajukan dengan kewujudan bandar2 satelit. Shopping kompleks pun makin banyak.

Aku tinggal area KETEREH, yg kat pekannya tu ada tugu/arca buah gajus (buah tere) besar gedabak tu haa.

Kat Kelantan ni femes dengan Tuan Guru Nik Aziz, bukan sebab beliau Menteri Besar tapi juga merangkap guru agama.

Kat sini jugak ada RED WARRIORS yang menang treble tahun lepas tp tahun ni tengah trouble ngan masalah ketumpulan barisan hadapan. hoho.

Makanan? Nasi kerabu, nasi dagang, Nasi Kak Wok, budu... banyak lagi. Aku ni jenis perut kelate, kalau masuk makanan lain payah sikit nak telan.  Kalau bermnastautin negeri mana2 pun kena cari masakan Kelantan baru ada selera besar sket :P

cukup le tu. panjang org menyampah pulak. Tamat.

Tag oghe Kelate jugok :
3noGreeny
AminAizuddin



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

15 comments:

  1. Replies
    1. tak tag pun buleh join jugak.. buleh kenal2

      Delete
  2. as salam..

    salam kenal melalui segmen y sama..
    Ecah orghe klate jgk..

    http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    sudi2 tuk follow my blog.. tq

    ReplyDelete
  3. bila bab negeri ni memang nak baca dengan semangat berkobar2..bila tengok bawah nama pula di tag..huhu..

    p/s : terima kasih tag =)

    ReplyDelete
  4. dah siap



    http://3nogr33ny.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  5. ok segmen ni best...cerita pasal negeri...wuhuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

    terima kasih Cikgu kerana ditagnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masing2 cerita sket bleh la tau serba sikit

      Delete
  6. oo.. org kelantan... ingak ore ganu... :P

    ReplyDelete
  7. oooo.... keri oghe kelate rupenye... kita jiran la.. deno org ganu :D

    ReplyDelete
  8. Singgah dari Kelantan ;)
    Done follow awk :)
    Jom singgah back :D

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  9. hahahahha. penerangan kau tentang Kelantan tu aku suka bebenor. Kelantan tak seteruk seperti yang digambarkan. Aku suka Kelantan. Best

    ReplyDelete
  10. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...