Wednesday, 2 January 2013

Freebies : Doodle - Doa itu Senjata Mukmin (Tutorial Excel)

Assalamualaikum...

Sempena Tahun 2013 dan meraikan follower mencecah 1000 (ok la tu) maka aku pun buatlah freebies tak seberapa ni.
Dan aku sertakan juga proses untuk menyiapkan doodle ni. Kiranya macam tutorial simple la.

Semua ni 100% hasil daripada Microsoft Excel 2007.

Microsoft Excel 2007

Ops lupa plak, ni follower ke -1000 tu, sebagai penghargaan sudi jenguk blog kelam kabut ni :P
ni link blog dia...  http://diarykita695.blogspot.com/



Yang ni Proses menyiapkan :









Maaflah, penerangan yang super simple. Harap faham.


Dan yang ni korang punya, kalau nak laa.. kalau taknak biar je kat situ...















Oh ya, macam tak adil pulak bagi karakter lelaki je, nanti karakter perempuan akan menyusul, insya Allah.


*lama tak melukis guna excel, tangan menggigil*



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

28 comments:

  1. kenapa baju ngan sejadah musti sama warna...hahahahaha....gurau na... lama x gurau ngan hang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tak tau betapa terseksanya aku nk cari sejadah yg matching ngan wrna baju... ko tak tau sume tu.. *touching

      Delete
  2. Rajin na dia godek excel..

    ReplyDelete
  3. Ai pun lebih kurang excel, i da jatuh cinta pada AI.. hehehe tetiba plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah rejek ai, jgn nk pujuk2 haha

      Delete
  4. kartun ni macam 2 dalam 1, berdoa.. satu lagi, tolong senyum.. (tangan tolak pipi :D).. tak reti guna excel, =.= nk print pun gelabah kdg2..haizz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh.. tolong jgn ckp camtu, mmng pun time siap tu tngok mcm tngan tolak pp bg senyum, tp sbb dah malas nk betulkan kira jadi la haha

      Delete
  5. seperti biasa doodle yang kemas :) happy 2013!

    ReplyDelete
  6. macam senang je buat..tapi kena rajin dan sabar la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2... semua org bleh buat ni...

      Delete
  7. saya tak pandai lukis guna excel

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen ko ni masuk dlm kategori spam... mmng la ko tak pandai cuma ko terer je lukis dlm excel

      Delete
  8. cantik dan kemas... i like... huhuhu

    hmmm... aku mmg x reti langsung lukis pakai software..huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle kena try.. best apa..
      ni pun baru2 je belajar.. dulu mmng buta jugak pasal sofwer lukis ni

      Delete
  9. uihyoo..dah macam dani terer lukis guna exsel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memng dulu blajar ngan dani la sume ni... cuma dh lama berenti lukis pakai excel

      Delete
  10. fuyoo , terer lah . aq try buat doodle pakai excel jadi robot ;A;

    ReplyDelete
    Replies
    1. terer ar tu reti lukis robot... aku x reti lukis robot haha

      Delete
    2. eleh , ejek lah tu . huhuhuhu XD

      Delete
  11. assalamualaikum keri...cantik2...:)

    ReplyDelete
  12. pandai betul dia lukis doodles..hebak!:)

    ReplyDelete
  13. slm thn baru 2013!cantik per doddle guna excel yg bro buat ni.kreatif juga.

    owh saya dulu try lukis kartun guna paint,kejap kt photoscape,skrg guna excel je sjk belajar tutorial pakar excel sis nurdani.skrg nk belajar guna paint tool sai lak dr sis azzah tu ^*

    ReplyDelete
  14. Realy, realy creative bro.. Salute

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...