Friday, 2 December 2011

Cupcake Designs : Doa sebelum dan selepas makan

Assalamualaikum ....

Memperkenalkan Cupcakes yang sedap lagi sweet dripada Kedai Kek Keri..


Cupcake perisa Chocolate... (dilukis menggunakan MS Excel)


Sedap tak? nampak je makanan depan mata, ramai yg terus lupa dunia... tau nak terkam je.
Lupe lettew sebelum makan kena buat apa? Pandai pun.. baca doa makan la dulu....


Jom baca sama-sama...




Ok... barulah bleh makan... makan dengan tangan kanan ye... jangan gelojoh, slow2 je...
Makan tu biarle sambil duduk,lainla kalau ade bisul ke buasir ke... dimaafkan la..

Eh, kalau terlupa baca doa makan tapi da makan separuh camne ye?

Buat tak tau? teruskan makan? Jangan le camtu... Kalau terlupa baca Bismillah sebelum makan, baca doa ni...



Ok.. teruskan menjamu selera...





Dah habis? kalau dah, baca Doa Selepas Makan plak...




Sabda Rasulullah SAW:
Jika seseorang itu memasuki rumahnya dengan tidak menyebut nama Allah, maka syaitan akan berkata kepada pengikutnya "Nampaknya kalian ada peluang bermalam". . 
(SAHIH MUSLIM)

-------------------------------------------------------------------------------


Jom tengok hasil tangan member2 WLA yang len.. mereka kreatif...







Ni hasil daripada orang yang bagi idea mendesign cupcake ni... Iqwan Roslanni




Nurdani dengan cupcake hangusnya... lupe keluarkan dari oven katanya...


Amin Aizuddin ngan muka terujanya...


BiQa ngan kek perisa strawberry yang meriah


Manzarina, kek aiskrim coklat yg menggoda



Athirah /MerahItuJambu ... yg ni serius cute giler.. rasa nak ngap jee... eh .. baca doa makan dulu..


Azhunk  punye kek yg gagal dikenalpasti apekah perisanya

dan...



Cuppy cute daripada Dysha... walaupun nmpak cam perisa sama, tapi intinya lain2... cuba dulu baru tau.


kalau ada yang tak disenaraikan, sila bagitau.... :)


Kalau berminat nak design, bleh cuba conteng atas template nih...




copy, pastu bukak la ngan Paint ke, Photoshop ke, Excel ke, SAI atau AI.. mana2 pun boleh.
SELAMAT MENCUBA

- aku punye cupcake lukis pakai MS Excel -



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

12 comments:

  1. perrghh !!! terliur den nengok kek tu ha

    ReplyDelete
  2. ngap semua tanpa tinggal kesan.hangus pon telan..ahahaha

    ReplyDelete
  3. SoLy : Jom la design sebijik

    mij : sume nmpak sedap tuu. belasah jela

    ReplyDelete
  4. semua ade bakat leh jadi baker ni..cantik topping masing masing.jadi lapar..bahan-bahan fiza takde lagi..tak dapat nak baked cupcake..heee

    ReplyDelete
  5. asyraf : sile percaya. lukisan pling atas tu excel :)

    fiza : kami sabar menunggu cupcake dr fiza. da siap nnti post ye

    ReplyDelete
  6. wit..wit sedap2 semuanya.. ok lapo sudah.. jom mkn!!~

    ReplyDelete
  7. DySha : jngn makan lbey, x elok ntuk baby tu

    ReplyDelete
  8. dh makin kemas dh lukisan ni...yang lain2 pon cumil

    ReplyDelete
  9. comel je cupcake yg keri buat
    tapi asl stoberi tuh mkan x abis :P

    ReplyDelete
  10. ok..even hanya lukisan tapi seyes lapar tengok..keri kena belanja cupcake juga macam nie..haish,..

    ReplyDelete
  11. TERIMA KASIH ATAS DOA MAKAN NIE... UNTUK ANAK2 JAZZAKALLAH

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...