Thursday, 22 December 2011

Blog, FB dan FB fanpage

Assalamualaikum.....



Macam aku pernah sebut dalam entri BLOG: Medan Menambah DOSA atau Peluang Menggandakan PAHALA?, kita boleh membuat pilihan sama ada kita mahu menjadikan teknologi serta kemudahan yang ada di depan mata kita ni sebagai medium untuk mengumpul pahala atau mengaut dosa? semuanya bergantung pada diri kita sendiri.

Tak berguna jika kita mempunyai follower/readers yg beribu-ribu jika apa yang kita sajikan kepada mereka hanyalah sesuatu yg bukan sahaja tidak bermanfaat malah melalaikan serta membawa kepada jauhnya kita daripada tujuan asal hidup kita.

Tak salah untuk berhibur tapi biarlah kena tempat, cara dan waktunya. Mungkin kita tak perasan tapi mungkin juga kita dah lama sedar, ke arah mana hala tuju penulisan serta apa yg kita hidangkan untuk pengunjung2 yang datang menjengah ke blog, group atau FB page kita.

Bukan aku mahu mengatakan aku sudah cukup bagus, tidak sama sekali. Aku juga sering tersasar dari landasan yg aku lalui. Tak salah menonjolkan sesuatu kelainan untuk menarik readers datang ke page kita, tapi biarlah diselitkan sesuatu yangmemberi manfaat kepada mereka dan juga kepada diri sendiri.

--------------------------------------------------------------

Terpanjang la plak intronya. Sebenarnya cuma nak bagitahu kewujudan FB Fanpage yg aku dah lama (belum sampai sebulan pun) create tp x sempat ntuk aku update dan urus dengan berhemah :)

Page tu sebenarnya kesinambungan daripada blog ni cuma lebih kepada koleksi doodle , komik serta poster yg aku lukis. Atau sebagai ringkasan kepd kndungan blog ni yg mngkin kdgkala artikel n entrinya pnjang berjela.



Gmbar ni aku gunakan sebagai profile picture yg bru bg FB Page tu

Dan kalau sudi bleh la exchange banner ngan aku....
kt tepi sidebar tu bleh copy code image ntuk banner... ada 2 jenis...


Yang saiz besar.. silap buat 


ni yang kecik sket

*cubaan pertama wat animated gif banner pakai PS



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

14 comments:

  1. haa...kan kecik jerk..comey.. ^_^ banner tu..

    ReplyDelete
  2. Huhuhu....Kartun dalam profile fb page tu yang saya suka...perghh...kartun tu lukis atas kertas lu ke atau terus ke ps?

    ReplyDelete
  3. cekbolat : thx ^^

    CCI : bru perasan silap buat selama ni... bru tau saiz seswai :)

    amin : lukis ats kerts, scan, edit dn kaler dlm ps

    ReplyDelete
  4. doodle lukis sindri ke tu? not bad...

    ReplyDelete
  5. betul tu.. sokong sangat..

    cantik la, pandai buat...

    ReplyDelete
  6. kalo katon keri gerak2 msti lg ohsemmm^^

    ReplyDelete
  7. mij : saya buat nnti hilang sume kecute'an dudel awok tu

    sz : blehla stakat nk syok sndiri :)

    kajaharuna: thx

    dysha : ingat nk buat gak , tengah carik idea ni... ni pun bru reti wat animated banner nih...

    ReplyDelete
  8. doodle lelaki keri buat saya suka..perfect.

    ReplyDelete
  9. Azzah : jauh lg nk perfect tu.. bnyk grisan yg tersilap, menggigil2 tu... klu zoom msti nmpak sume.. haha

    ReplyDelete
  10. terbaik dri ladang la tuan hamba =)

    ReplyDelete
  11. 3no : ladang ape nih? haha

    anamizu : thx :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...