Sunday, 4 March 2012

Koleksi Artwork dan Art Trade

Assalamualaikum....

Semenjak dua tiga minggu ni memang tak sempat nak melukis vektor potret.. banyak jugakla hutang2 vektor dan doodle yang tertunggak dan belum terbayar... maaf -_-

yg kat bawah ni koleksi vektor yang dah lama aku siapkan tapi belum upload je...

1. Yusriey Yunus - follower ke-500 blog aku
  ( dilukis menggunakan Microsoft Office Excel 2007)



2. Meya Lollipop - Pemenang Segmen Adore Your Arts Part 3
( dilukis menggunakan Microsoft Office Excel 2007)


Taktaula si Meya ni dah ambik ke belum lukisan ni... e-mail pun tak respon... klu terbaca entri ni blehla ambik jer yang ni


3. Keri Ikhwan - err ni potret aku sendiri... lukisan potret pertama dan terakhir menggunakan Paint.
    saje je nak test, tak sangka plak paint pun ok gak lukis2 benda camni



4.  Doodle guna Paint





-------------------------------------------------------------------------

Yang kat bawah ni plak hasil tangan geng2 WLA yang bermurah hati menghadiahkan aku vektor dan Doodle yang diorang lukis sendiri. Trimas semua. sori tak sempat balas -_-

1.  Daripada Fatimahma/ jomtonton


 Fuuh superb!! dia ni memang pro bab2 design.. klu rasa nak tempah lukisan/ tulisan khat/ banner ke apa bleh terus ke blog dia....

2. Daripada BiQa


Untung aku dapat lukisan pelukis daripada Italy nih... klu nak baca cerita2 yang bleh buat korang gelak2 sampai tergolek bleh terjah blog Biqa a.k.a kopok Bika nih...


3. Daripada Manzarina


Err.. meriah sungguh warna yang dipilih... merah mulut mak...nyah


4. Daripada Yusrie Yunus


Vektor black and white... cool


5. Daripada Fahmi Mahat


Vektor ni dilukis dalam Adobe Flash... dia ni memang sifu flash... nak tempah header flash bleh la berurusan dengan beliau




6. Daripada Ory Candy - Doodle cute guna Adobe Illustrator


7. Daripada Scya Lollitot yang konon2nya adik kepada Scha Al-Yahya (ntah betul ke tak ejaan)


kejap je dia lukis dudel nih. tapi cute haha


-----------------------------------------------------------

Alhamdulillah setakat ni aku dah mencuba banyak jenis softwer melukis cam Paint, Adobe Photoshop, Microsoft Excel, Adobe Illustrator, Flash dan terbaru Paint Tool SAI... semua ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. stakat ni yang paling suka PS,SAI dan Excel.


-TAMAT-



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

17 comments:

  1. wey retis..banyak plak vektor ko dapat..cantik2 plak tu..biler la turn aku ni...hahah

    ReplyDelete
  2. banyak software keri pandai,azzah tau guna photoscape ngan paint.net je..

    ReplyDelete
  3. tak pakar doodle2 ni..kalu sehari suntuk duduk and buat boleh kot..hehe

    ReplyDelete
  4. Banyaknye dapat.untunglah keri.masing masing ada kelebihan.so sistem camni best gak dapat share art work ^__^

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Entah macam mana nak lukis guna semua tu. Cuma tau guna paint.net dan lukis secara manual macam guna pen je. Macam lukis atas kertas je.

    ReplyDelete
  6. Salam,
    Wahhh terima kaseh chekgu sebab sudi letak karya hamba yang tak seberapa tu.. hehehe.. bangla kejap.. eh bangga :P

    ReplyDelete
  7. sume cantik2... eh2...kata boikot Ai..wahaha... :P

    ReplyDelete
  8. myra : kena pandai bodek laa haha

    Azzah : bukan pndai pun. cuba2 jer...
    paint.net pun best. tp photoscape bleh lukis2 ke?

    Ckin : ni pun memang sehari suntuk baru siap :)

    fiza : best tukar2 sistem barter nih :)

    ReplyDelete
  9. cP : lebih kurang camtu la.. masing2 ada skill masing2

    khatgraik : bangla?? haha sama2

    Haziq : untung dpt dudel dr retis nih

    CCI : masih boikot... AI la paling susah :D

    ReplyDelete
  10. memang ok pon potret pakai paint tu..

    semuanya seni..waahhhh!! =)

    ReplyDelete
  11. 3no : thx .. seni itu luas cabangnya :)

    ReplyDelete
  12. waaaa...cantiknya...kemas la...=)

    ReplyDelete
  13. melukis vektor ni tekap gambar asal dgn teknologi ker..? atau dilukis semula seperti melukis potret...?

    ReplyDelete
  14. Cik Lynn : trimas (bg pihak diorang)

    wani : semua bleh menjadi hebat :)

    Ayie : mana2 cara pun boleh. tapi biasanya orng yg tak reti lukis cam saya nih tekap jela. cuma diolah dan diubah sket mengikut style sendiri

    ReplyDelete
  15. tuan hamba ditag =)

    http://3nogr33ny.blogspot.com/2012/03/jom-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...