Wednesday, 19 October 2011

SEGMEN: Saya, Blog dan Pembaca


Kali ni Abang Ben wat segmen ni, jd aku rasa aku kena join walupun dah agak lambat...
Saya, Blog dan Pembaca.... Saya boleh didefinisikan sebagai blogger, blog adalah satu medium yang menghubungkan antara penulis blog dengan pembacanya, dan pembaca adalah ornag-orang yang datang melawat blog dan membaca entri penulis blog itu...
jadi 3 perkataan ni sebenarnya sangat berkaitan antara satu sama lain di mana blogger akan berkomunikasi dengan pembacanya melalui blog, tiada penulis blog, xdelah blog, xde blog, xdelah pembaca...
penulis blog memerlukan pembaca untuk membaca artikel/tulisannya supaya apa yg beliau ingin sampaikan dpt diterima oleh pembaca... pembaca bukan folllower dan follower juga x semestinya pembaca...
bagi seorang blogger yang inginkan mesejnya sampai, pembaca adalah paling penting... bukannya follower...
panjang plak aku bagi penerangan...


Kartun kat atas tu blehla dianggap lambang aku & blog aku ni... sebab aku lukis kartun tu pon berdasarkan rupa sebenar aku, sebab tu katun tu x hensem...

Semoga penyertaan aku dlm segmen ni memberikan manfaatnya...
sekian...
Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

13 comments:

  1. kalau keluar berjalan singgah rumah no.30 di list pembaca #2.

    ReplyDelete
  2. salam kenal .. dtg dr blog abg ben :)..

    ReplyDelete
  3. syieda datang jengah dari blog abg BEN.. ^_^
    salam perkenalan.. folo here ^_^

    ReplyDelete
  4. hye saya dari segmen sama.jemput singgah dan follow blog saya ye.saya follow sini :)

    ReplyDelete
  5. Singgah pagi...sambil tinggal jejak :)

    ReplyDelete
  6. nice blog..
    bw dr segmen abg ben..:))

    ReplyDelete
  7. slm pagi dan owh ini bro lukis ke sdri ye?suka.. suka kreatif!sggh dr segmen bro BA :)

    ReplyDelete
  8. asSalam....ziarah dr segmen yg cme :)

    ReplyDelete
  9. morning. singgah sini dari segmen yg sama. tak lupa jugak memfollow diri di sini. jgn lupa terjah blog saya

    http://waniewonek.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. singgah dari segmen abg ben..:) jemputla datang blog saya..:)

    Saya, Blog dan Pembaca

    kalau sudi, join sekali GA sy.. :)

    2nd GIVEAWAY by CIK PURPLE

    ReplyDelete
  11. Salam kenal.. terjah dari segmen yang sama.. :-)

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2011/10/segmen-saya-blog-dan-pembaca.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...