Sunday, 13 November 2011

Sekali Lagi DiVectorkan.....


Baru je hari tu cik Azhafizah dngn sukahatinya mengVector kan aku. Malam ni sorang lagi awek kat WeLoveArt tu mengoffer untuk melukis vector ntuk aku. Ape feymesnya aku sampai diorang berebut nk lukiskan muka aku ni? Pelik betul.. haha
Sebenarnya Cik Nurdani yang mengaku sbg Peminat Excel No 1 negara tu ada buat satu teka-teki.

Soalannya: 
nak bagi vector percuma. tapi sila jawab soalan dengan tepat. agak2 saiz fizikal den sama dengan artis/blogger mana?

Si Dani ni kecik dan comel orangya (dia sendiri cakap, aku tak tau betul tak) so, ramailah yang meneka nama artis dan blogger yg kecik molek spt dia.
Aku Jawablah Wonder Pets. sebab wonder pet tu kecik dan cute. dan dia kata betul. tulah ceritenya.
(tipu je tang dia kata betul tu, sebenarnya aku kena maki adela)

Jawapan aku yg diterima adalah Nora Danish (aku hentam je sbb nama artis 4-5 orng je yg aku ingt)
Jawapan sebenar : Mila AF dan Yuyu Zulaikha, perasan je dia nih ( takyah la bagitau... tnyalah dia sndiri, nnti kontroversi plak)

Dan inilah hasilnya... 100% menggunakan Microsoft Office Excel yg korang reti pakai time nak wat kotak2 dan jadual je tu.... (aku pun sama)

Kalau tak bagitau, konfem ingat pakai Photoshop ni...




Memang susah pakai Excel tapi hasilnya setaraf dengan lukisan Mona Lisa hasil Leonardo da Vinci... :)

Serangkap pantun ntuk Cik Wonder Pet, eh Nur Dani....
Terima kasih daun keladi, kalau boleh nak lagi....

kalau sesape nak tempah lukisan atau header blog, blehla ke blog yoUnique....  hasil kerjanya memang gempak!

Untuk melihat bagaimana proses menyiapkan lukisan ni pun bleh klik je kt mana2 nama dia yg bersepah kt entri ni...






Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

8 comments:

  1. aku serba salah sangat ni keri.nak lempang jauh.hahahaha.pehal wonderpet lak????gggrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  2. naseb baikla jauh, klu tak ntah kali ke berape la aku kena lempang ngn cik Wond.. eh Nurdani ni...
    Wonderpet adalh jenama antrbngsa yg diakui ramai ke'cute'annya. ape lg yg kurangnya? :)

    ReplyDelete
  3. huhu..mulut pink habislah tuan hamba..agak geli hati pulak hamba

    ReplyDelete
  4. sila la jenguk2 blog dia. bnyak karya/lukisan semua pakai Microsoft Excel.
    Bnyak mesej2 positif yg Cik Dani tu smpaikan dlm lukisannya. kreatif

    (Dani aku da tlg promote ko nye blog.. kena bg vector 1 lg nih ^_^)

    ReplyDelete
  5. sheikh,,ada tutorial nak lukis guna excel tak?macam best je..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...