Monday, 21 November 2011

myVECTOR : Versi Syok Sendiri

Assalamualaikum w.b.t...




Err.. first time try wat vector guna Adobe Photoshop... banyak yg kureng laa.... penat tangan klik2 mouse...
setelah kecewa wat vector pakai Microsoft Excel x menjadi... xde rupa manusia.

Sebenarnya cuma nak uji kecekapan tangan je, sebab aku percaya kalau orang len bleh buat, kenapa aku x boleh? so, menyahut cabaran kpd diri sndiri, siaplah lukisan ni walaupn memang x menjadi, tp puas hati ler...
Jadi, kepada sesiapa yg cepat putus asa, malas, dan tak yakin pada diri, kenalah buang sifat2 negatif dulu. Cuba dulu baru tau.
Bukan aku maksudkn suh korang cuba lukis gak, tp praktikkan pada perkara lain.
Contohnya, semasa belajar. Jangan cepat mengalah.
mungkin sekali baca tak faham, ulang lagi, catat apa yg penting....
mngkin caranya tak kena, cuba rujuk pada orang yang lebih mahir.. cikgu, kawan, abang, kakak ke...
Buat latihan, ulang, ulang dan ulang, bak kata moyang aku, practice make perfect ...
barulah boleh berjaya.. sebab kejayaan takkan datang bergolek, kena ada usaha..
(ceh, bajet aku berjaya la sangat)

USAHA +DOA+TAWAKKAL + AKHLAK - MALAS - SIFAT NEGATIF = KEJAYAAN

Gambar sebenar tidak dapat disertakan atas sebab faktor keselamatan ... (penyalahgunaan boleh didakwa di bawah akta ISA- ko jgn main2, blum mansuh lg akta tu)



- monolog by keriikhwan -


Ni gambar aku yg dilukis oleh :
Cik Wonder Pet
Cik JambuBatuWarnaMerahHati



Trimas sudi baca,semoga mendapat manfaat daripada entri ni :)

9 comments:

  1. sangat cantik.serius! aku tak pandai guna photoshop dow

    ReplyDelete
  2. menjadi ape... tere keri.. nmpak smooth

    ReplyDelete
  3. dani : kenapa cntik? bkan hensem? haha
    ko nye trdemark guna excel, photoshp tu skil ke-2...

    Dysha : klu zoom, nmpakle cacatnye... klu bnding ngan gmbar asal, bnyk yg x sama sbenarnya.

    apepon tq atas sokongan moral itu.. haha

    ReplyDelete
  4. wah!!hensem..macho...cung melecung...suke ape yg keri katakan tu...banyak yg cuba mengalah dr terus mencuba....huhuhu....kene cabar diri sendiri lu.baru jd ...kan..kan... ^_^

    ReplyDelete
  5. better than dari hamba yang tidakterro bab ni...tapi ayat moyang tu agk mencuit hati hamba..huhuu

    ReplyDelete
  6. CCi : tq. betul3...

    3no : try dulu.. mula2 mmang la x jadi...

    ReplyDelete
  7. warghhh..ini sudah superb..alamak..leh belajar kat keri camni..tunjuk ajar ku sifu.seyes cool warna tu semua..>.< cayalah first time buat dah jadi hebat camni..thumbs up

    ReplyDelete
  8. frst time bab buat vector je, klu conteng2 biasa mmng dh bnyk kli try,
    tapi jgn ditanya berapa lama masa nk siapkn, memang agak lama.

    ReplyDelete
  9. cantik
    pndai keri buat
    ajar plezz :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...